digitale abri


digitale abri 1.0

((vooral) in Nederland; neologisme)

beeldscherm dat lijkt op de posterhouder in een bushokje waarop bewegende reclame of informatie, soms met interactieve elementen, getoond wordt

Algemene voorbeelden


Informatie in de vorm van video's, digitale flyers en animaties, die wordt uitgezonden via een 'gewoon' beeldscherm, een digitaal billboard of een digitale abri (bewegende poster).

http://xperience.wordpress.com/2006/02/02/narrowcasting/,

De digitale abri herbergt onder meer een fotocamera waarmee shoppers zichzelf kunnen kieken en posten op facebook. Met de tekst 'Groeten uit Rotterdam' stuur je zo een virtuele postkaart aan je vrienden. Daarnaast kan het winkelend publiek met een bijbehorende Koopgoot-app spullen winnen, winkels zoeken, tweets over de omgeving zien en met gratis Wifi krijg je de kortingen, acties en Koopgoottweets ook op je mobiel. De komst van het reuzetablet moet offline en online met elkaar verbinden.

http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/21584291/__Nederlands_grootste_tablet_in_de_Koopgoot__.html,

Wie deze weken op Hoog Catharijne loopt, kan zomaar oog in oog komen te staan met deze dame. De digitale abri toont afwisselend het covermodel van dit nieuwe boek met gesloten en geopende ogen. Dat trekt natuurlijk extra aandacht van de voorbijgangers en geeft een mysterieus effect aan de nieuwe thriller-roman van Fergus McNeill.

https://blokboek.email-provider.nl/web/1kuvw0elhx/eaujndliju/o659niqcqm/swbxxh6piv,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2006